Când o cauți cu lumânarea

Când o cauți cu lumânarea

Când vine vorba despre modul în care s-a produs un accident, spunem că ele sunt de două feluri:

a) Accidentul accident, să-i spunem așa, acela care se produce din cauza neatenției sau a unei porțiuni de drum nesemnalizată corespunzător, pe fondul oboselii etc și

b) Accidentul căutat cu lumânarea.

Asupra acestuia din urmă vrem să insistăm un pic. Pentru că, de cele mai multe ori, confundăm noțiunea de coliziune cu noțiunea de accident.

Accidentul, conform DEX, este: o întâmplare neprevăzută care poate provoca o avarie, rănirea sau moartea cuiva. Neprevăzutul este cuvântul de ordine.

Cum se numește atunci când cineva o caută cu lumânarea? Atunci când cel vinovat a circulat cu autoturismul prin localitate cu viteză foarte mare (între 88 și 100 km pe oră), când a trecut pe culoarea roșie a semaforului, când a circulat pe contrasens pe o distanță de aproximativ 700 de metri, cu luminile de avarie activate, semn că ceilalți trebuie să se dea la o parte din calea lui, când a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, când consecințele însumează două persoane decedate și alte două grav rănite?

Omor calificat și tentativă la omor calificat. În opinia instanței nu mai poate fi vorba de ucidere din culpă și de vătămare corporală din culpă. Adică, în loc de 8 ani și 3 luni, va executa 19 ani și 8 luni.

Salutăm decizia instanței și susținem mediatizarea ei. Mașina, în mâinile unui teribilist, este o armă mortală.

Pentru informații suplimentare accesați:

 

Postari recente

Când o cauți cu lumânarea

Când o cauți cu lumânarea

Când vine vorba despre modul în car...